26 oktober 2009

Förundran

Något som fascinerar mig är människan, både kroppen och dess insida. Hur den fungerar för att få oss att leva dag efter dag. Hur huden är vattentät och självläkande. Hur vi har förmåga att känna för varandra. Hur vi hela tiden strävar vidare. Kan verkligen allt detta uppstå ur intet och utan någon anledning?

Nya tag

Så skönt det är då man känner att sinnet förnyas, då man får nya tankar om sig själv och sin omgivning. På något överjordiskt sätt märker man hur man får en annan slags energi och skaparglädje. Jag älskar när sådant händer. Och bland händer det ganska ofta. Men det är något man behöver våga om och om igen.

23 oktober 2009

Per Sinding Larsen


En talangfull man med stil som jag alltid uppskattat. Kan varmt rekommendera bloggen http://blogg.svt.se/psl/.

Glasögon


Jag vet inte om de skulle passa mig. Men jag tycker att Johan Lindeberg ser häftig ut i dem. De har snygg design (även om denna bild inte visar det så bra).

22 oktober 2009

Delgivning




Finns en sida som är bra om du behöver inspiration för exempelvis en ny handväska. Gå in på www.shopstyle.com och få flera hundra träffar (i form av bilder från olika websidor). Mycket användbart tycker jag.

Fickor


Jag funderar på att köpa ett par jeans från THE STRAY BOYS. Jeansen har snygga fickor, ett bra pris och ett märke som låter fint. Skulle vilja ha ett par som är grå/svarta. Besök www.strayboys.com.

Idéer

Ibland poppar de bara fram och ibland smyger de sig på. Vi kan inte alltid bestämma över dem. Glad blir man då man får fatt på dem. De är som en gåva ifrån ovan. Inte alla kan vi göra något med, men vi kommer alltid vidare på något sätt.

21 oktober 2009

En synpunkt

Att alltid se den negativa sidan av saker kräver ingen fantasi och skapar inget.

20 oktober 2009

Att skriva ett brev

Och att göra det till någon man inte känner är inte det lättaste. Hur tolkas jag då jag skriver detta? Vad vill hon veta?

Hur mycket ska man anpassa sig efter någon annan och det man verkligen vill säga om sig själv? Hur vi ser på andra utgår oftast utifrån det vi ser hos oss själva och det vi har lärt oss av vår omgivning (väldigt förenklat). Detta är dock något som kan omformas och som förnyas dagligen. Det är en av de mest intressanta utmaningar vi kan göra. Att förnya vårt sinne och våra föreställningar och att våga ändra vår bild av någon annan. Se saken ur någon annans perspektiv, utan att för den delen underskatta det vi själva ser och tycker.

Världen, dess färger, former och uttryck väcker dagligen mitt intresse. Hur vi integrerar med varandra och varför är alltid fängslande att betrakta.

Flera aspekter av konst


För mig kan även kläddesign vara konst. FIFTH AVENUE SHOE REPAIR designar kläder med större tanke än att bara sälja. I val av material och sömnad går det att se kreativitet och skaparglädje som går att finna inom andra konstområden. Vad tycker ni?

En ny start

Detta är mitt första inlägg i min första blogg. Här kommer du att få läsa om funderingar, åsikter, sådant som fascinerar och en och annan bild på sådant jag tycker om. Ha det bra!